Kako pogosto bi naj oprali službeno vozilo?
| Članek je bil prebran 306 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Kako pogosto se spomnite na čiščenje osebnega vozila? In kako pogosto na čiščenje službenega vozila? Kdo bi sploh moral poskrbeti za to, da bo službeno vozilo, ki ga vozite, čisto? Ob vseh obveznostih (službi, otrocih, hiši, nakupi..) nam pogosto zmanjka časa za nego osebnih vozil in tako čiščenje avtomobila hitro pristane na koncu naše ‘to do’ liste ali pa ga celo odlagamo vedno znova in znova, dokler nismo v situaciji, ko je avto očiščen samo nekajkrat letno. Tisti, ki živijo v hiši avto morda očistijo pogosteje, za vse tiste, ki so v bloku pa je avtopralnica najbolj priročna izbira.

Čiščenje in nega službenih vozil

Kako pa je s čiščenjem službenega vozila? Kadar vozilo uporabljajo različni vozniki je morda najboljša možnost sklepanje dolgoročnega sodelovanja z eno od avtopralnic, ki imajo v svoji ponudbi možnost čiščenja službenih oziroma poslovnih vozil. Na ta način bo podjetje lahko pralo vozilo/vozila pogosteje in ob ugodnejši ceni. Potrebno pa se je dogovoriti, kdo bo vozilo peljal v avtopralnico. Če ima podjetje več službenih vozil in ima vsako vozilo svojega voznika oziroma nekoga, ki ga uporablja na dnevni rabi, je najbolj smiselno, da ta ista oseba tudi odpelje vozilo na čiščenje. Kako pogosto? Najbolje bi bilo tedensko, saj se nečistoče in madeži tako sproti odstranjujejo. Dodaten plus rednega čiščenja vozila je v tem, da je tako mogoče sproti opaziti in tudi popraviti praske in druge poškodbe vozila. Ob notranjem čiščenju vozila ne pozabite tudi na temeljito zunanje čiščenje, ki bi moralo obsegati pranje koles in platišč in pranje podvozja. Ne nazadnje pa bi postopku pranja morala slediti tudi nega (voskanje, poliranje).

Pri dilemi o ročnem ali avtomatskem pranju se je potrebno odločiti glede na razpoložljiv čas in sredstva. Človeške roke še vedno bolje in temeljiteje umijejo vozilo in mu na koncu namenijo tudi potrebno nego. Ob tem je z avtopralnicami možno doseči tudi dogovor in s tem potrebam vašega podjetja ukrojeno ceno storitve.

Kombiji oziroma službena vozila predstavljajo pri čiščenju nekoliko večji izziv, saj sta večji tako njihova notranja kot zunanja površina. Vseeno pa so  kombiji zadnje generacije v notranjosti že opremljeni s takšnimi materiali, ki so ne le udobni ampak jih je tudi enostavneje čistiti.

Zadnji, nakladalni del pa je prav tako obložen z materiali, ki preprečujejo poškodbe in zažiranje umazanije v stene in tla. Vsekakor sta najpomembnejša dejavnika nege redno pranje in čiščenje službenega avtomobila, pa naj gre za kombi ali kakšen drug tip vozila.

 

© 22. 07. 2018 - WinRar.si. Oglaševanje.