Boste prvič vozili kombi?
| Članek je bil prebran 218 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Ste se odločili za najem ali izposojo kombija ker kupujete pohištvo, vaše osebno vozilo pa je premajhno? So omara, postelje in stoli enostavno preveliki za vaš avtomobil? Ali pa odhajate na izlet s prijatelji in boste v kombi naložili športno opremo (smuči, kolesa, čoln)?

Bo to vaša prva izkušnja vožnje kombija? Za vse tiste, ki boste prvič vozili najet ali izposojen kombi smo spodaj pripravili nekaj nasvetov za varno vožnjo s kombijem.

Pravila varne vožnje s kombijem

  1.       Navadite se na njegovo prostornost

Prvo, kar morate upoštevati je kombijeva velikost. Kombi je precej večji od vašega avtomobila in na njegovo prostornost se je potrebno najprej nekoliko navaditi. Če boste kombi najemali je še pred podpisom dokumentov o najemu priporočljivo preveriti ali boste resnično lahko vozili. To pomeni, da se morate usesti na vozniški sedež in preizkusiti ali se sedež lahko prilagodi vaši višini in ali dosežete sklopko, plin in zavoro. Če se vam sedež lepo prilega in nimate težav z doseganjem vseh pomembnih pedal lahko brez težav podpišete najemne dokumente. Če pa imate težave z doseganjem pedal je bolje, da vozila ne vozite vi, ampak kdo drug.

  1.       Pojdite na poskusno vožnjo

Ko je kombi v vaših rokah je najbolje narediti en krog oziroma preizkusno vožnjo še preden se odpravite na zadano nalogo. Preizkus je priporočljiv prav zato, da se navadite na vožnjo. Le tako boste dobro prilagodili kot ogledal in se navaditi pospeševati in zavirati.

  1.       Poskusite parkirati

Poskusite tudi parkirati, saj boste pri starejših kombijih pri tem potrebovali pomoč. Novejši kombiji, kot so Citroënov furgon  Jumper, pa že imajo vgrajeno tehnologijo za pomoč pri vzvratni vožnji in parkiranju. To pomeni, da imate na armaturni plošči ekran, ki vam prikazuje situacijo za vozilom in pomaga pri parkiranju.

Za vožnjo s kombijem ne potrebujete posebnega vozniškega dovoljenja, vendar pa se je na večje dimenzije vseeno potrebno navaditi. Vzemite si čas in izberite kombi, v katerem boste prepričani v svojo vožnjo in boste vozili varno.

 

© 22. 07. 2018 - WinRar.si. Oglaševanje.