Se zanimate za prevoz po naročilu?
| Članek je bil prebran 499 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vse več ljudi potuje na izlete, oglede znamenitosti, koncertne, športne ali zabavne prireditve, počitnice, poroke ali druge jubileje, poslovne simpozije, izobraževanja ali seminarje v skupinah. Seveda pa skupinski prevoz na določeno lokacijo oziroma dogodek pomeni, da za večje število potnikov potrebujemo večje oziroma prostornejše prevozno sredstvo. Nesmiselno bi bilo na primer, da se 15 sodelavcev, ki potujejo na isti simpozij, usposabljanje ali izobraževanje, odločijo, da se na isto lokacijo peljejo z osebnimi avtomobili. Na ta način bi namreč potrebovali vsaj 3 ali raje 4 avtomobile, da bi bilo vsem udobno, to pa pomeni velike potne stroške, povrh vsega pa tudi 3 ali 4 voznike, ki bodo na izobraževanje ali usposabljanje vozili in bili zaradi poti že v samem začetku utrujeni. Povrh vsega to terja tudi pripravo poti in načrt, kako do nekega kraja sploh priti. Poleg tega pa so takšni prevozi namenjeni tudi team buildingu, spoznavanju s sodelavci, druženju in tudi sproščenemu klepetu, izven pisarniških zidov. Vse to so razlogi, zakaj je v takšnih in podobnih primerih nedvomno bolje pomisliti na prevoz po naročilu.

prevozi po naročiluKaj so prevozi po naročilu?

Prevozi po naročilu v osnovi pomenijo najem kombija ali avtobusa z ustreznim številom sedežev, s katerim vas profesionalni voznik (če gre za daljšo pot pa dva voznika, ki se menjata) prepeljejo na želeno lokacijo. Prevoz po naročilu tudi pomeni, da prevozniku posredujete vaše želje oziroma zahteve – kam želite potovati, koliko vas bo potovalo, kdaj bo potekalo potovanje, ali se želite vmes na poti tudi kje ustaviti, ipd. Na podlagi teh kriterijev nato ponudniki prevoza po naročilu pripravijo ponudbo, vi pa izmed več različnih ponudb lahko izberete najbolj ugodnega prevoznika. Tovrsten najem avtobusa ali kombija ima iz vidika potnikov veliko prednosti. Mnoge najprej prepriča udobje, ki jo tak način potovanja prinaša. Kot potniki namreč ne rabite skrbeti za nič drugega kot za to, da se med potjo spočijete, družite in zabavate. Pri najemu avtobusa pa prepriča tudi cena. Kljub splošnemu prepričanju, da je tak način potovanja precej drag, so avtobusni prevozi po naročilu v resnici precej ugodni – še zlasti če to ceno primerjamo s potnimi stroški vseh osebnih avtomobilov, ki bi jih potrebovali za prevoženo pot. Takšni prevozi so naprej tudi zelo varni, saj avtobuse ali najete kombije vozijo profesionalno usposobljeni vozniki ali voznice. Ti pripravijo načrt poti in poznajo ceste, razmere in prometne ureditve, tako da potnikom na to sploh ni potrebno misliti.

Prevozi po naročilu – udobni, poceni, varni in zabavni

Ker so danes avtobusi in kombiji, ki jih ponudniki ponujajo za najem, sodobni in dobro tehnično opremljeni, je pot z njimi lahko tudi zabavna. Na poti se je tako mogoče s sopotniki tako igrati družabne igre, se pogovarjati, poslušati glasbo, si ogledati film, prebrati kakšno revijo ali knjigo, konec koncev pa lahko na poti ujamemo tudi kakšno uro spanja, ki nam manjka. Na tak način pridemo na cilj spočiti, polni dobre volje in pripravljeni na nove izzive ali izkušnje. Prevozi po naročilu so zaradi vsega naštetega v zadnjem času postali tudi vse bolj priljubljeni, ob dvigu cen bencina pa lahko pričakujemo, da se bo na tak način vozilo še več ljudi.

Preberite si še Več o tem!

Morda vas zanima tudi prispevek o Citroenovi asistenci za vozila? Preverite!

© 20. 11. 2017 - WinRar.si. Oglaševanje.