Kolikokrat ste že rekli, da nimate časa za zdravo prehrano?
| Članek je bil prebran 417 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Nimam časa za zdravo prehrano…

je misel, ki kroži po glavah večine izmed vas. Prepričanje, da je za zdravo prehrano potrebno imeti ogromno časa je zelo razširjeno. Se tudi vi čudite kako lahko nekateri v pomanjkanju času kljub vsemu najdejo čas, da si začnejo dan z zdravim zajtrkom in da pred kosilom še pomalicajo, kako sploh najdejo čas za toplo kosilo, in da sploh ne govorimo o popoldanski malici in ne preveč pozni večerji. Se sprašujete kako drugim uspe in kako lahko uspe vam? Nekaj nasvetov za lažjo organizacijo dneva, v katerem bo čas tudi za zdravo prehrano najdete tukaj:

 

Načela zdrave prehrane

Naslednje zelo pogosto vprašanje je, katera živila so zdrava oziroma katera je tako imenovana zdrava prehrana. Še preden se podate po nakupih, je potrebno opozoriti, da morate še vedno paziti na to, da boste zaužili vse skupine hranil. To pomeni, da se na vašem krožniku morajo znajti tako beljakovine (pusta govedina, svinjina, puranje in piščančje meso, ribe, jajca, skuta, zrnati sir, grški jogurt), zelenjava, ogljikovi hidrati (polnozrnate testenine, sladki krompir, rjavi riž, polnozrnat ali pirin kruh, ovseni kosmiči) kot maščobe (olivno olje, mandlji, makedamija, semena, avokado). Paziti morate, da pri vsakem obroku zaužijete nekaj od omenjenih skupin živil in da zaužijete dnevno štiri ali pet obrokov. Ko končno odidete v trgovino, pa nikakor ne zapustite doma brez nakupovalnega seznama, ki vas bo držal daleč od zavajajočih sladkarij in slanih prigrizkov. Kupite samo, kar imate na seznamu. Dober nasvet, ki bi se ga morali držati je, načrtovanje obrokov. Zajtrk in večerjo boste verjetno jedli doma, malice in kosilo pa v službi ali na poti, zato lahko te obroke pripravite že vnaprej in jih v službo odnesete v posodah za shranjevanje. Izgovora, da niste imeli časa za malico ali kosilo tako ne bo več. Sicer pa si primer izredno okusnega jedilnika z recepti za kar pet obrokov poglejte tukaj: 

 

Iščete nove recepte za pripravo zdrave prehrane?

Zelo pogost stereotip, ki spremlja pripravo zdrave prehrane je, da je zdravo prehranjevanje drago. Dobra novica je, da ni nujno tako. Poglejte tukaj za več receptov in idej za hitro in poceni pripravo okusnih obrokov.

© 22. 07. 2018 - WinRar.si. Oglaševanje.