Kakšne so sprejemljive cene domen?
| Članek je bil prebran 293 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Domena je internetni naslov vaše osebne ali službene spletne strani oziroma bloga. Domene je nekakšen splošen dogovor s katerim je iskanje informacij in povezovanje z drugimi po medmrežju postalo enostavnejše. Si predstavljate, da bi namesto po imenih, iskali spletne strani drugih po številkah oziroma po IP naslovu? 😉

Največ za najboljšo ceno

Ste med tistimi, ki si želijo vse po ugodni ceni ali ste pripravljeni odšteti več v zameno za najboljši produkt? Tako kot pri vsaki stvari, je tudi na področju trgovanja z domenami podobno. Posameznik lahko kupi domeno že za slab euro, lahko pa odštejete tudi več deset eurov. Če boste imeli srečo, boste morda naleteli na akcijske ponudbe domenske končnice, ki si jo želite. Če boste domeno registrirali v Sloveniji, boste imeli končnico .si. Če jo boste registrirali v tujini, boste imeli končnico .com, .eu ali celo .info. Lahko se tudi odločite za druge vrste končnic, ki bodo bolje kazale dejavnost, s katero se ukvarjate. O slednjem si lahko prebere še več tukaj.

Priporočljivo je, da spremljate trg nekaj časa, vsaj nekaj dni, preden se odločite in dokončno izberete ponudnika. Ob tem preverite tudi ali je ime domene, kot ste si jo zamislili, še prosto. To lahko preverite tukaj. Svet je dandanes že tako ‘majhen’, da ni nič čudnega, da osebe na različnih koncih sveta razmišljajo o istih stvareh in prihajajo do istih zaključkov.

Po preverjanju razpoložljivosti imena in po izbiri končnice in s tem ponudnika,  boste domeno morali registrirati. Ob registraciji ponudniki/registratorji ponujajo še brezplačen elektronski naslov, varnostno zaščito, vmesnik, DNS gostovanje itd. Na to katerega registratorja boste izbrali naj ne vpliva samo cena njegove ponudbe, ampak upoštevajte tudi njegove reference. Z najnižjo ceno na trgu verjetno ne morete pričakovati odzivne podporne službe, ki bi vam bila na voljo 24/7, morebitne težave v delovanju sistema za registracijo, pričakujete lahko tudi kakšne blokade IP naslovov itd.

Izbira in registracija domene gresta z roko v roki in zahtevata svoj čas. Pa srečno!

© 22. 07. 2018 - WinRar.si. Oglaševanje.